algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
27°

La «Diada nacional» de Jaume I concentra mig milenar de persones

Deu entitats seguiren el ritu de pujar la senyera a mans de l'estàtua del monarca

Fins a mig milenar de persones celebraren dijous horabaixa la seva «Diada nacional» amb motiu de l'aniversari de la conquesta de Mallorca pel Rei Jaume.

A l'acte s'hi adheriren el Partit Socialista de Mallorca (PSM) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) com a partits polítics, tots dos acompanyats de les seves seccions juvenils. Causà sorpresà la participació de les Joventuts d'Esquerra Unida (EU), trasgredint així la política que la formació manté al respecte (es neguen a celebrar el que consideren una efemèride de caràcter bèl·lic). De la mateixa manera hi foren presents el sindicat Stei, l'Associació estudiantil Bei, Alternativa per Mallorca, el grup Blanquerna i el Maulets.

«L'Alternativa: la independència» era el lema de la pancarta que presidí la manifestació, que sortí a les sis de l'horabaixa del Passeig del Born per després dirigir-se a la plaça d'Espanya pujant pel carrer de la costa de la Pols.

El secretari general del PSM, Mateu Morro, en el transcurs de la concentració declarà que «el nacionalisme està en un moment molt especial», ja que considerà que s'ha marcat una «nova línia» arran de fets externs, com el procés de pau d'Euskadi i la Declaració de Barcelona.

Més encara, assegurà que «pensant en les eleccions hi ha possibilitats d'un canvi polític molt important, en el qual el nacionalisme pot ocupar un espai molt rellevant».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.