algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

L'enduriment de la vaga del tren d'Inca afectà més de 4.000 persones

Només dotze serveis cobriren els trajectes Inca-Palma i la tornada

La vaga de 24 hores protagonitzada ahir pels treballadors dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) afectà més de 4.000 usuaris del tren d'Inca.

Els serveis mínims, decretats per la direcció general d'infraestructures, es limitaren a cobrir una dotzena de trajectes. Sis de Palma cap a Inca i altres tants d'Inca a Palma. Aquests serveis funcionaren a primeres hores del matí, migdia, i qualque tram horari de l'horabaixa.

La vaga va ser secundada per, aproximadament, el 90 per cent de la plantilla. Això suposà que només sis treballadors de l'empresa varen fer feina «per por de represàlies», informaren representants del comitès d'empresa.

Representants que confirmaren que els motius de la vaga continuen sent la reivindicació d'una nova regulació dels horaris i les hores extraordinàries, i un compliment més exhaustiu de la normativa de riscs laborals.

L'empresa, per la seva banda, pensa que darrere aquestes reivindicacions s'hi amaga la veritable causa de les protestes, «que no és cap altra que l'augment dels sous». «Any rere any, quan s'acosten les dates del Dijous Bo, ens trobam amb vagues d'aquest tipus. Per molt que ho intentin dissimular amb excuses de tota mena, el cert és que les reivindicacions són purament econòmiques», manifestà Joaquín Campuzano, gerent d'SFM.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.