cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Indignació nacionalista perquè les Illes queden a la coa de les pensions

Sampol: «No es pot fer justícia social a Andalusia a costa d'empobrir la població balear»

Els nacionalistes mallorquins consideren que la decisió del Govern andalús d'apujar les pensions el doble del que està pactat per a la resta de l'Estat qüestiona la contribució «solidària» de les Illes a les arques de l'Estat i augmenta la discriminació dels jubilats de les Balears, que ja abans d'aquesta mesura tenien les pensions més baixes de l'Estat espanyol.

«No es pot fer justícia social a una comunitat autònoma a costa d'empobrir la població d'una altra». Així valorà el portaveu del PSM, Pere Sampol, la decisió el govern autonòmic andalús d'apujar les pensions dels jubilats un 3'6%, el doble del que està previst per a la resta de l'Estat.

Sampol recordà que, mentre, en virtut d'una pretesa solidaridat, les Balears només reben 118.000 milions dels 175.000 que aporten a la Seguretat Social, les pensions de la nostra comunitat autònoma estan entre les més baixes de tot l'Estat. El dirigent nacionalista és de l'opinió que la solidaritat interautonòmica s'ha d'adreçar «a crear riquesa que pugui ser redistribuïda posteriorment i corregeixi els desequilibris entre comunitats autònomes».

Miquel Àngel Flaquer, d'Unió Mallorquina, expressà el seu desig que les Illes Balears tinguessin un Govern que «defensàs millor els interessos dels seus habitants». La reflexió de l'economista és la següent: «Els andalusos poden apujar les seves pensions perquè tenen més pressupost que nosaltres gràcies la nostra contribució als pressuposts de l'Estat. Flaquer explicà que les Balears aporten 270.000 milions a l'Estat i que aquest només en retorna 94.000 milions, és a dir, 34 de cada 100 pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.