cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El preu del tabac s'apuja deu pessetes i en dispara les vendes

Afluència massiva d'estanquers a Tabacalera per comprar cigarretes

101984
Els estanquers acapararen ahir productes. | J. Morey.

L'apujada de preu de les marques més conegudes de Tabacalera provocà ahir una afluència massiva d'estanquers al magatzem que té aquesta empresa estatal a Palma per acumular productes en previsió que l'increment es generalitzi.

L'augment, de 10 pessetes, només afecta les marques Ducados i Fortuna, les més venudes a Espanya, però, com en altres casos, s'espera que això suposi una pujada en cadena dels preus dels productes d'altres fabricants americans i europeus de tabac.

És per això que molts estanquers s'aproparen ahir fins les instal·lacions de Tabacalera al polígon de Son Fuster per acaparar productes abans que pugin de preu. José Antonio Mendoza, interventor de Tabacalera, explicà ahir a Diari de Balears que «hi ha hagut moments en què teníem la tenda col·lapsada. No obstant això, per ara, no cal posar límit a les quantitats. Fa dos anys, ens vàrem veure obligats a restringir les vendes als estanquers davant el perill d'acaparació massiva, però allò va ser una intervenció puntual. Pensam que aquesta vegada no serà necessari aturar les vendes, encara que sí ha calgut, al migdia, dir als estanquers que se n'anassin i no tornassin fins a la una perquè s'havia de dur nou gènere del magatzem i fer el corresponent procediment informàtic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.