cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El Govern projecta una ambiciosa reconversió de zones degradades

Nuclis urbans, turístics, rústics i pedreres seran objecte de transformació

78704
Hi haurà un marc jurídic especial per redreçar situacions com la de Cala Major.

El Govern balear, a través de les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT), durà a terme un pla de reconversió de les zones més degradades de les Illes des d'un punt de vista paisatgístic o ambiental.

Les DOT preveuen la creació de zones de reconversió en les àrees que necessitin intervencions urgents. Aquestes zones poden situar-se a espais urbans, rústics, costaners o en pedreres.

Les accions que es duguin a terme en les zones de reconversió seran de tipus immediat o bé es duran a terme amb l'aplicació dels Plans Territorials Parcials.

Una zona de reconversió equivaldrà a grosso modo al que representa un PERI per a una ciutat: la creació d'una figura jurídica que permeti evitar les regideses del sistema que representa un obstacle per a l'aplicació de mesures d'urgència. Mesures com aquesta s'han aplicat, per exemple, a Barcelona per a la recuperació de la primera línia de la Vila Olímpica.

Tot i que el Govern balear encara no ha fet públiques quines seren les zones de reconversió, tot fa previsible que s'incloguin àrees com cala Major, cala Bona, Magaluf i, per ventura, la perifèria de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.