algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Llum verd a l'expropiació d'immobles obsolets amb fort impacte ambiental

El Parlament aprovà aquesta mesura, que es recull a l'acompanyament dels pressuposts

El Parlament balear aprovà ahir amb els vots del PP la Llei d'acompanyament dels pressuposts de la comunitat balear, que preveu l'expropiació d'aquells immobles tancats o que produeixin un fort impacte ambiental. Una mesura que fou qualificada d'«anticonstitucional» pel grup socialista.

Concretament, i fins que no s'elaborin els plans de reconversió territorial que puguin establir-se a les DOT, es declara la utilitat pública a l'efecte d'expropiació dels immobles que es trobin en les situacions següents: els d'allotjament turístic que siguin clausurats de manera definitiva i que causen un fort impacte a l'entorn i i aquells que produeixin un fort impacte ambiental pel seu avançat estat de degradació, deteriorament o abandó.

Es preveu que aquests immobles expropiats seran demolits i el solar que ocupen passarà a formar part del sistema general o local d'espais lliures públics o del sistema general o local d'equipaments d'ús públic. Així mateix, els dos articles anteriors agiliten el règim sancionador per a aquells allotjaments hotelers i extrahotelers que no s'hagin modernitzat. Es permet la clausura d'un local quan el seu propietari es negui a sotmetre's a una inspecció, quan no hagi iniciat els programes d'execució o millores, en el cas que aquestes no es facin en els terminis establerts o no es complementin en algun aspecte substancial.

El grup socialista demanà la supressió d'aquests articles per considerar-los contraris a l'Estat de Dret.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.