cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
34°

El batle impedirà que es duguin més escòries de Son Reus a Can Ferrà

El CIM garanteix que no són les cendres tòxiques de la incineradora

La Sala impedirà que Tirme segueixí duent escòries de la incineradora de Son Reus a la gravera de Can Ferrà. Així ho explicà ahir el batle, Jaume Jaume (PSOE), després de tenir coneixement de les denuncies veïnals sobre els abocaments.

El president de la comissió de Medi Ambient del Consell, Francesc Antich, afirmà que «al CIM no teniem coneixement que les escòries es duguessin a Can Ferrà, motiu pel qual m'he posat en contacte amb Tirme per dir-los que no tornin a dur-n'hi, almanco fins que esbrinem tot el tema», manifestà.

Malgrat això, Jaume Jaume exposà que «si Tirme no compleix les ordres del Consell Insular, nosaltres emprarem tota la nostra força legal per impossibilitar que s'hi tornin depositar noves escòries. No permetrem que Can Ferrà es converteixi en un abocador».

La consellera delegada de Medi Ambient, Mercè Amer i Antich, coincideren a explicar que el que s'ha dut a Can Ferrà no són cendres, sinó escòries i que no són ni molt menys tòxiques, sols són les restes dels residus cremats. «Els veïnats poden estar ben tranquils», digueren.

La consellera exposà que aquestes escòries també s'han dut a una gravera de Lloseta i confirmà que amb elles es vol dur endavant un experiment per utilitzar-les com a material de construcció. Aquest experiment ja es realitza en altres llocs de la Península i d'Europa amb molt d'èxit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.