algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Patrimoni delimitarà on es poden obrir noves pistes forestals a la Serra

La Comissió de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca, que presideix Damià Pons, zonificarà la serra de Tramuntana per tal de destriar de manera ben concreta on es poden obrir pistes forestals i la seva tipologia.

Fonts de la comissió han explicat a Diari de Balears que «fins ara, hem concedit permisos d'obertura de pistes forestals per diversos conceptes: pas de ramat, facilitar la recollida de llenya, construcció d'elements per als animals, etc. Quan les obres ja estan fetes, els resultats de moltes d'aquestes actuacions són realment decebedors perquè es realitzen autèntiques destrosses en indrets amb valors naturals o paisatgístics. En aquest sentit, estàvem totalment venuts perquè l'únic referent era la Llei del Patrimoni Històric, però ha quedat ben demostrat que és insuficient. Són necessaris més criteris i informacions».

És per això que Patrimoni ha encarregat a la Universitat de les Illes Balears (UIB), concretament al Laboratori de Sistemes d'Informació Geogràfica, una cartografia informàtica de la serra de Tramuntana, molt detallada i a petita escala, que permetrà introduir variables que finalment decidiran si es pot fer una pista forestal i, en cas afirmatiu, quines en seran les limitacions. Aquestes variables poden ser: vegetació, endemismes, fauna, pendent del terreny, aqüífers, etc. Així, s'establiran diferents graduacions per a la creació de pistes forestals, des de la total prohibició o la intocabilitat a una certa permissió. Malgrat tot, si una sol·licitud és acceptada, les variables esmentades condicionaran l'amplària, la llargària, els revolts i, en definitiva, el traçat del nou camí i les seves dimensions, per si s'han de respectar certs elements. Les prescripcions seran habituals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.