muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

El TSJIB declara nul·la la contractació de familiars de Cañellas a l'IBANAT

El TSJIB confirmà la sentència del tribunal de lo Social de Palma segons la qual la neboda de l'expresident Cañellas, i altres treballadors relacionats amb càrrecs públics del PP, foren contractats de manera irregular per L'Institut Balear de la Natura (IBANAT).

El TSJIB tornà a declarar la nul·litat de l'acord del Consell d'Administració d'aquesta empresa pública pel qual s'atorgava la condició de fixos a quatre treballadors d'oficines sense la corresponent negociació amb el comitès d'empresa i incomplint el conveni col·lectiu.

Aquests quatre treballadors, que a partir d'ara passaran a tenir la condició d'eventuals, anaren ocupant les vacants que deixaren altres tants empleats de l'IBANAT encarregats de serveis de camp (reforestació, sembra, prevenció d'incendis..) quan el conveni col·lectiu obliga que els llocs de feina en aquest tipus de serveis siguin reemplaçats per treballadors de mateixes categories i amb idèntiques funcions.

Els contractats foren: una neboda de Gabriel Cañellas, un amic de la família de l'ex cap de l'executiu i, a més, una amiga íntima de l'esposa del conseller de Turisme, José Antonio González Ortea, segons la denúnica.

S'ha de recordar que l'esmentat Institut és un ens de dret públic, peró amb personalitat jurídica propia. Aixó suposa que els gestors no estan obligats a convocar concursos ni oposicions públiques per contractar personal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.