algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

El 76% dels immigrants a les Balears queda sense feina

Només 484 ciutadans no comunitaris han aconseguit enguany la llicència de Treball

El 76 per cent dels immigrants que sol·liciten el permís adient per poder fer feina a les Illes Balears veuen frustrat el seu objectiu. Només 484 dels estrangers no europeus que al llarg de l'any demanaren la llicència pogueren quedar a fer feina a les Illes.

Aquest nombre es correspon amb la quota establerta pel Ministeri de Treball al començament de cada any per a cada comunitat autònoma, tenint en compte paràmetres com el nivell d'atur, les característiques de l'economia autonòmica o determinades dades demogràfiques.

El departament de Migracions de la Direcció Provincial de Treball ha rebut un total de 2.060 sol·licituds de les quals quedaren sense ser admeses 1.576. D'elles, 1.273 hagueren de ser denegades perquè excedien de l'esmentada quota, 278 per diferents causes, com ara: un alt índex d'atur en el sector en què se sol·licitava feina o el fet que l'activitat no estigués prevista pel ministeri per tal de ser coberta per treballadors immigrants.

D'altra banda, 25 d'aquestes demandes varen ser arxivades per no presentar els requisits formals adients. Les dades d'enguany contrasten amb les xifres del 1997, quan la quota va ser de 320 permisos i no es registraren més de 1.300 peticions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.