cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Patrimoni restaurarà el darrer tram que es conserva de l'antiga murada

Tot i que està a punt d'esbucar-se, les institucions s'han torbat un any a arreglar-la

La Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca restaurarà, a principi de l'any vinent, el darrer tram que es conserva de la murada de bastines de l'antiga vila. Aquest tram, que es localitza al carrer de la Pau i té uns 20 metres de llargària, es troba en molt mal estat de conservació. Per aquest fet, l'Ajuntament, ara fa un any, instà Patrimoni perquè l'arreglàs o els donàs la solució del que s'havia de fer.

No obstant això, segons explicà el batle, Cosme Adrover (PP), «tans sols ens digueren que l'apuntalàssim o hi posàssim protecció perquè cap vehicle no hi pogués pegar, i així ho hem fet». El motiu del mal estat d'aquesta resta de la murada és principalment la seva ubicació. A més d'estar en un dels carrers estrets del poble, essent un problema per als camions poder-hi maniobrar, es troba també a la part baixa. Això suposa que les aigües de pluja de la part alta de la vila quedin estancades formant una bassa vora la murada. Aquest problema és el que ha incidit, en major mesura, en el seu deteriorament, ja que la murada està construida mitjançant la tècnica de tapiot, és a dir, amb fang i pedres, que quan plou es desfan i s'esbarren pel carrer pendent avall.

El retard per dur endavant la restauració d'aquesta resta de murada, que avui fa de paret mitgera d'una casa, sembla ser que obeeix a un conflicte de competències entre la Sala, la propietat de l'habitatge i Patrimoni. Cap de les tres parts es volia fer càrrec del seu adob i Patrimoni ha resolt fer-ho per la seva importància, ja que és una de les darreres restes de murada de bastines que es conserven a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.