algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

El Suprem podria modificar la sentència del túnel de Sóller

El Tribunal Suprem podria modificar la sentència del túnel de Sóller i sentenciar en ferm Gabriel Cañellas, segons informaren diferents fonts jurídiques relacionades amb el cas, que es feren ressò d'una filtració pròxima a l'Alt Tribunal de Madrid.

Aquesta modificació va dirigida a no acceptar la prescripció dels fets, en contra del que sentencià el Tribunal Superior de les Balears el juliol del 1997. Per tant, si es confirma la filtració, Gabriel Cañellas hauria de fer front a una condemna que, com a mínim, implicaria la pena d'inhabilitació per ocupar càrrec públic i una fortíssima multa.

De tota manera, aquestes afirmacions, que ahir es varen estendre entre mitjans jurídics de Palma, s'han d'entendre des de la perspectiva que la sentència encara no està redactada ni signada, i que els magistrats de la Sala Segona del Suprem, si més no formalment, encara no han acabat les deliberacions.

El TSJB considerà provat que existí delicte de suborn impropi per part de Cañellas i Berastain pel cobrament de 50 milions procedents de l'empresa de Cuart, concessionària de les obres. Però també estimà que la decisió de considerar guanyadora l'oferta Cuart l'any 1989 era justa. Per tant, perquè el Suprem entengui que aquells fets no han prescrit hauria de sentenciar que existí decisió injusta (prevaricació) per part de Cañellas, i que aquesta prevaricació va ser continuada amb les successives pròrrogues que el Consell de Govern concedí a Cuart. Si fos així, l'aleshores conseller d'Obres Públiques, Jeroni Sáiz, que realitzà l'informe tècnic sobre la solvència de l'oferta Cuart, també es podria veure afectat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.