nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El ple aprova crear una comissió que investigui la 'manipulació' del cens

L'Ajuntament de Calvià aprovà ahir en ple constituir una comissió que investigui les suposades irregularitats en el padró. La comissió, que estarà integrada per cinc membres (dos del PSOE, dos del PP i Anselmo Martín), té un termini de dos mesos per esbrinar si realment s'ha manipulat el cens, i tindrà especial esment en el document aparegut a la premsa relatiu al control del padró. Aquest informe, batejat com a Document Maquiavelo, dissenya l'estratègia del PSOE per guanyar les eleccions. «El cens cada cop està més en contra nostra», figura a l'informe, i a partir d'aquí es planteja la necessitat d'un gir polític per «frenar la tendència demogràfica» i dissenyar accions diferenciades a les zones considerades com a IP (Immigrants Progressistes) i MC (Mallorquins Conservadors).

El debat d'aquest punt va encendre els ànims i provocà el creuament d'acusacions entre l'equip de govern i l'oposició. Així el regidor d'EA, Anselmo Martín, el qualificà «d'aberració», mentre que Ignacio Deyà, del PP, digué que «deslegitima l'equip de govern, que fa una política horrorosa». El també popular Joan Alemany aportà fets concrets que «demostren la manipulació del cens, com la baixa de més de 200 residents i el relleu del funcionari encarregat del padró».

Margarita Nájera tampoc no quedà curta en el contraatac i afirmà que es tracta d'un «document manipulat per interessos perversos del PP i de Martín», mentre que el primer tinent de batle, Manel Suárez, recordava que aquest regidor «no és la primera vegada que manipula».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.