algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Dos-cents veïns de Vilafranca tallen la carretera

84148
Els manifestants exigien poder travessar segurs. | T.Ayuga.

Unes dues-centes persones de totes les edats tallaren ahir capvespre la carretera de Palma. La protesta es realitzà en el pas de vianants situat devora la plaça Constitució. La demanda de la gent era molt clara: exigir més seguretat en el trànsit, és a dir, instal·lar semàfors. Però això que sembla tan senzill "i necessari" fa nou anys que es ve demanant al Govern balear sense èxit.

S'ha de dir que es manifestà gent de totes les tendències. Els regidors del Partit Popular no es feren visibles, tot i que també participen de l'esperit de la protesta.

Aquesta absència dels conservadors no ha d'estranyar. Els manifestants portaven pancartes molt àcides pels seus caps pares: «Verger i Ramonell: Complices», amb una creu fúnebre pintada; «Autopista no, desviació sí»; «Matas mentider»; «Semàfors ja»; «volem semàfors», i altres escrits i dibuixos fent al·lusió als accidents.

Un grup de xeremiers acompanyaren als manifestants. Aquests cantaren frases com «Morts per la carretera no en volem cap» i «De la carretera no ens mouran».

La manifestació va començar amb grups de persones que utilitzaven el pas de vianants per travessar la carretera, entorpint el trànsit. Després, emperò, es decidí tallar-lo definitivament.

Va ser aleshores quan el batle, Joan Bauçà (PSM), va animar els manifestants perquè es traslladassin al creuer de l'entrada per la carretera, venint de Manacor. Va ser aquí on es va produir un vertader col·lapse circulatori, ja que es va constatar una filera de cotxes de quasi dos quilòmetres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.