cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La nova llei turística del Govern només permet fer hotels de luxe

També exigirà màxima categoria per als càmpings i els apartaments

A les zones turístiques balears no es podran construir hotels de menys de quatre estrelles, ni apartaments que no tenguin tres o quatre claus ni s'autoritzaran càmpings que no siguin de luxe, mentre que a l'àmbit urbà els nous establiments hotelers hauran de tenir un mínim de tres estrelles.

Aquesta és una de les limitacions que introdueix la llei general de turisme que ahir aprovà el Consell de Govern i que serà efectiva un cop que s'aprovi al Parlament amb l'objectiu de potenciar un creixement qualitatiu de l'oferta turística de les Illes.

Un creixement que en tot cas estarà limitat per la ja coneguda necessitat d'intercanviar places ja existents per noves. Això sí, amb una sèrie d'excepcions: els hotels rurals i l'agroturisme; els habitatges turístics vacacionals; els establiments hotelers de quatre o cinc estrelles que s'ubiquin en cascs antics o aquells de cinc que disposin d'un dimensió determinada d'instal·lacions complementàries o esportives i obrin onze mesos a l'any.

Quan l'intercanvi sigui necessari, es podrà fer a través del mercat o d'un organisme que es crearà a cada illa: l'anomenada borsa de places. Hi participaran l'Administració, el sector hoteler i entidats de crèdit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.