algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L'Ibavi multiplicarà els habitatges protegits davant el «boom» de demanda

L'entitat aixecarà 1.411 cases enguany davant les 1.032 fetes entre el 92 i el 97

L'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), dependent de la Conselleria de Foment del Govern balear, afrontarà la creixent demanda ciutadana de cases de protecció oficial amb la construcció o rehabilitació de 1.411 pisos durant el 1999.

L'increment de demanda social i la consegüent resposta institucional queda prou clar si recordam que entre el 1992 i el 1997 el nombre de cases construïdes per l'Ibavi va ser de 1.032. Les comparacions parlen per si soles.

Segons fonts de la Conselleria, l'objectiu marcat per al proper exercici suposarà una inversió de 5.061 milions de pessetes i contempla projectes a Palma, Inca, Llucmajor, Manacor, Felanitx i tres pobles més de l'Illa. A Menorca s'han d'executar obres a Maó, Ciutadella, Sant Lluís i Ferreries, mentre que a les Pitiüses l'única localitat afectada és Eivissa capital.

Del total d'unitats en projecte, 463 es cediran en règim de lloguers favorables, mentre que la resta s'ofertaran per a l'adquisició en condicions també d'una accessibilitat especial.

L'ascens de creació d'habitatge protegit ja es va començar a notar l'any 1997, amb l'execució de 408 unitats.
Quant a actuacions duites a terme enguany, precisament, s'estan a punt de determinar l'adjudicació als interessats en accedir a 28 immobles d'Inca, en concret situats en el barri del Blanquer. A la ciutat del centre de Mallorca ja hi havien fet 28 pisos protegits l'any anterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.