algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

El Pacte de Progrés acusa el Govern de posar les bases del racisme a Mallorca

Munar i Pons veuen conflictes per la massiva contractació d'africans per fer les obres del pla Mirall

El conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca, Damià Pons, advertí ahir, juntament amb la presidenta de la institució, Maria Antònia Munar, que el Govern Matas posa les bases per a futurs «brotades de racisme» amb la contractació massiva d'immigrants com a treballadors de les obres públiques vinculades al pla Mirall. El rerefons de la qüestió, a més, el considerà polític perquè l'Executiu accelera la màquina per acabar les tasques abans de les eleccions.

Quan els estrangers, sobretot magribins i subsaharians, quedin en atur hi ha moltes possibilitats que aflori el «racisme dels pobres», vaticina el membre del Pacte de Progrés, és a dir, la pugna entre estrangers i nadius per obtenir llocs de feina de baixa qualificació.

La pressió migratòria es reflecteix en els còmputs amb què reballa el Consell, on es recull que enguany s'han presentat 2.051 sol·licituts de permisos de feina a les Balears, quan només n'hi ha 483 d'assignats pel Govern.

La situació s'agreuja, asseverà Pons, perquè la «societat mallorquina no està preparada» per rebre persones de cultures tan diferents, com tampoc, insinua, ho està l'Executiu balear. Els seus arguments en aquest sentit els sintetitzà amb dades econòmiques: «El Consell de Mallorca, amb un pressupost onze vegades menor que el Govern, destina 25 vegades més recursos a la immigració».

La presidenta de la institució insular, Maria Antònia Munar, redundà en la qüestió en incidir que el Pla integral del Govern «és molt esquemàtic i simbòlic, sense plantejar els problemes en profunditat». Munar qualifica d'«irresponsable» el Govern per potenciar tanta obra pública «només per poder inaugurar abans de juny de 1999 "data de les eleccions" en uns moments en què la iniciativa no donava més de si».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.