algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
19°

Els usuaris del Mollet insten el Govern que no el tanqui fins que el tribunal dicti sentència

Retreuen a l'Executiu que només vol fer un «cop d'efecte» amb l'ordre de tancament i que no hi ha cap perill

93764
Els usuaris del mollet vora la zona esbucada.

Els usuaris del Mollet de s'Estanyol de Llucmajor insten el Govern que esperi a fer efectiva l'ordre de tancament del recinte fins que el Tribunal Superior de Justícia de Balears dicti sentència sobre l'ampliació del Club Nàutic.

Alguns dels usuaris i membres de l'Associació de veïnats de s'Estanyol, que es reuniren ahir matí per mobilitzar-se contra aquesta ordre, afirmaren que «si el Club guanya el contenciós que interposarem per paralitzar l'ampliació, nosaltres aceptarem la sentència i ens anirem, però ara no cal fer-ho i estam disposats a resistir fins el final».

El president de l'associació de veïnats, Josep Buades, assegura que «el moll no és perillós com diu el Govern, parlar de risc en aquest cas és ridícul, i si l'Executiu es posa així podria tancar la major part d'instal·lacions marítimes. La seva actuació és tan sols un cop d'efecte».

Un parell de mariners exposaren que el motiu de tancament és que el Govern va fer, l'any 1993, una explanada sobre dos dels tres escars que s'empraven per llançar les barques a la mar. Ara "afirmen" l'alga que abans les ones treien fora la mar no pot sortir i fa una bassa dins l'aigua que obliga que cada cert temps hagi de venir una máquina a retirar-la. Aquesta màquina pesa molt i ha fet passar per ull la part de l'explanada més propera a la mar.

D'altra banda, el president dels usuaris del Mollet, Francesc Borràs, també va posar de manifest la importància que aquest mollet es mantingués obert. El moll públic que es troba més prop de s'Estanyol és el de la Colònia de Sant Jordi. Es a dir, a 18 quilòmetres de la localitat.

Pendent de Judici

Arran de l'ampliació de les instal·lacions del Club Nàutic de s'Estanyol, l'Associació de veïnats interposà un contenciòs contra el Govern per haver-ne donat llicència. El recurs, que es troba al Tribunal Superior de Justícia, està pendent de judici. A més d'aquest contenciós, la Sala n'interposà un contra el Club Nàutic perquè aquest no li havia demanat la corresponent llicència d'obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.