algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

Rajoy diu que són nacionalitat només els pobles que ho volen ser

El ministre recorda a Palma que el Parlament balear rebutjà que les Illes tinguessin aquest tractament

El ministre d'Administracions Públiques, Mariano Rajoy, assegurà ahir a Palma que «cada comunitat és el que vol ser» en referència al debat sobre el reconeixement de les Balears com a nacionalitat històrica a la reforma de l'Estatut de l'Autonomia.

El ministre, que inagurà la nova oficina electoral del PP balear, deixà clar que el Govern no interfereix per res en aquest tema i que des del grup popular a les Corts s'ha fet un gran esforç per tirar endavant la reforma, amb un resultat que és «el més sensat». També insistí que el que s'ha fet és respectar la voluntat del Parlament balear.

En tot cas, Rajoy també recordà que la Constitució Espanyola d'allò que parla és de nacionalitats i de regions "sense que aparegui l'adjectiu històriques" i que no s'estableixen diferències competencials pel fet de ser o no ser una cosa o una altra. En aquest punt, de nou insistí en el fet que és cadascuna de les comunitats la que decideix el que vol ser.

Cal recordar que al Congrés s'aprovà el reconeixement de nacionalitat històrica per un error en la votació del grup socialista que, d'aquesta manera, trencà el pacte que havia assolit amb els conservadors. Una errada que s'hauria de subsanar al Senat, però que els socialistes balears reclamen que quedi tal i com quedà al Congrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.