algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Professors de la UIB reclamen que les Balears siguin nacionalitat històrica

Membres del departament de Ciències Històriques comencen una campanya d'adhesions

Membres del departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB han difós un manifest adreçat als professors de la Universitat on es demana que signin el reconeixemanet de les Illes Balears com a nacionalitat històrica.

El manifest, al qual ja s'hi han començat a adherir un nombre destacat de docents de diferents departaments de la UIB, està elaborat i promogut per la vicerectora d'extensió universitària i professora d'art, Mercè Gambús Saiz; el catedràtic d'Història Contemporània, Miquel Duran Pastor; la professora titular d'Història Medieval, Maria Barceló Crespí; la historiadora d'art, Catalina Cantarellas Camps; el professor d'art, Miquel Seguí Aznar, i el professor d'Història Contemporània, Sebastià Serra.

Abans que es debati la proposta de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears al Senat, els membres del referit departament de la UIB han començat una campanya perquè els professors, a títol personal, s'adhereixin a aquesta formulació «que pensam és la més adequada per definir la nostra personalitat històrica, per reconèixer la realitat plural de les Illes Balears i Pitiüses, i per tal de garantir el reconeixement dels fets diferenciats».

Maria Barceló, que es també presidenta de la Societat Arqueològica Luliana, va manifestar a aquest diari que «és un greu error» que les Illes Balears no estiguin reconegudes com a nacionalitat històrica. «Hi ha persones que no ho saben o no ho volen saber, i és per això que és important fer manifests d'aquest tipus per saber què és el que pensa la gent». En aquest sentit Barceló es demana: «Ha hagut de ser necessària una manifestació de 25 mil persones per dir prou al creixement urbanístic. Què hem de fer més els ciutadans de les Balears perquè ens escoltin?».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.