nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

Només la meitat d'empreses paguen de forma regular l'impost ecològic

Des de l'any 92 s'han interposat 30 recursos contra l'ecoimpost

De les 21 empreses subjectes a l'Impost sobre Instal·lacions que incideixin en el Medi ambient (Isiquiema) només onze el liquiden de forma regular. Aquesta dada i els trenta recursos contenciosos interposats contra l'impost ecològic de la Comunitat balear des de l'any 92 són exemplificants de la controvèrsia que ha generat des de la seva creació.

En qualsevol cas, la sentència del Tribunal Suprem donada a conèixer dimarts en què es dóna la raó a la companyia Repsol no afecta la legalitat o no de l'impost sinó l'execució de la quantia de l'impost mentre hi ha un recurs en tramitació i existeix un aval bancari. És a dir, la transcendència de la sentència rau en el fet que s'ajorna la liquidació dels 350 milions de pessetes que Repsol ha d'abonar a la CAIB de l'import corresponent a l'exercici de 1994 fins que el recurs es resolgui.

En aquest sentit, el conseller d'Economia, Antoni Rami, restà ahir importància a la sentència del Suprem i destacà que no implica cap «pèrdua de drets» i només suposarà un ajornament en el pagament amb els corresponents interessos de demora a l'administració autonòmica. A més, Rami incidí que aquests interessos estan per dos o tres punts per damunt dels habituals al mercat. És a dir, les arques autonòmiques se'n veuran, fins i tot, beneficiades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.