algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Foment informa l'Ajuntament que no desdoblarà la carretera vella d'Alcúdia

El ple aprovarà dijous presentar un contenciós contra el Pla de carreteres del Govern

La Conselleria de Foment del Govern balear rebutja frontalment la possibilitat de desdoblar la carretera vella d'Alcúdia i justifica la necessitat de perllongar l'autopista central. Així ho posa de manifest el cap de planificació i obres, Gabriel Le-senne en un document remès a l'Ajuntament de Campanet com a resposta a les prop de 2.600 al·legacions presentades des del municipi contra la construcció de l'autopista.

A l'informe, Foment afirma que el cost de fer l'autopista podria ser gairebé el mateix que el de desdoblar la carretera vella, segons el seu traçat i que ,com a molt, el projecte de nova planta podria resultar un 15 per cent més car que l'ampliació de la via vella.

Així mateix s'exposa que la comisió de Transports del Col·legi d'Enginyers recomana la construcció de vies de nou traçat. El Govern argumenta que, a les darreres dècades, el desdoblament de carreteres ha posat de manifest nombroses deficiències. Així esmenten que les característiques tècniques d'una carretera desdoblada són molt inferiors a les d'una de nova creació. També raonen que en una carretera desdoblada sempre queden zones amb un traçat irregular, que s'incrementa el nivell de perillositat a causa de la mescla de trànsit ràpid i lent, i que es multipliquen els problemes d'accesibilitat als voltants de la carretera. El document assenyala que els nivells de servei que han donat fins ara les autopistes són molt superiors als d'una carretera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.