nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

El pla agroambiental suposa un estalvi igual a l'operació vaixell

El Govern concentrarà el cultiu de farratges a les zones amb aigua depurada

El Consell de Govern va aprovar ahir un ambiciós pla agroambiental relacionat amb la utilització d'aigües depurades per a ús agrícola que permetrà, segons l'Executiu, un estalvi d'aigua com a mínim equivalent a l'operació vaixell. En cas que el pla, que ahir va avançar Diari de Balears, funcionàs òptimament, suposaria un estalvi de recursos hidràulics equiparable a dues o tres vegades la capacitat del Gorg Blau.

A aquests aventatges, s'hauria d'afegir un estalvi energètic d'uns 4.200 quilowats, que actualment s'empren en l'extracció d'aigua.
Concretament el pla estableix un augment del rec agrícola amb aigües depurades a les zones regables d'interès nacional i mitjançant la substitució de cultius farratgers d'estius per d'altres farratges de menor demanda hídrica en les zones on els aquífers presenten alts índexs de salinitat.

El conseller d'Agricultura, Comerç i Indústria, Josep Juan Cardona, explicà ahir que el pla Proalfa afectaria un màxim de mil hectàrees situades bàsicament a Campos i ses Salines. El pla suposa, segons el conseller, una reduïda despesa econòmica que es procuraria que anàs a càrrec dels fons de la Unió Europea. De tota manera, si aquests fons no s'aconsegueixen, el Govern n'assumirà el cost.

El pla Proalfa suposa dues línies d'actuació. La primera consisteix en el foment de la producció de farratges d'estiu amb aigües depurades regenerades. Aquesta línia d'actuació és durà a terme de manera prioritària en zones declarades com a «regables d'interès nacional». La segona línia d'actuació contempla un canvi agrícola adreçat a substituir els cultius de farratges d'estiu "amb molta necessitat d'aigua" per farratges d'hivern, de menor demanda hídrica i subvencionats per la UE. Aquesta línia d'actuació es durà a terme, de manera prioritària, en les zones declarades com a zones desfavorides amb problemes de salinitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.