algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La reforma del moll Vell salvarà l'edifici de la «Tras» i crearà el museu marítim

L'Autoritat Portuària presentà ahir el plec de condicions per al concurs d'idees

L'Autoritat Portuària ha respectat la majoria de demandes de la Comissió Ciutadana en la primera redacció del plec de condicions del concurs d'idees per a la reforma del moll Vell.

El president de la institució, Lluís Ramis d'Ayreflor, comunicà ahir a la Comissió les bases de la convocatòria, entre les quals destacà l'obligatorietat de contemplar la creació del museu marítim, conservar la façana de l'antiga Transmediterrània i de l'edifici de l'Autoritat Portuària. Els aspirants han de dissenyar una plaça pública amb una capacitat mínima de 10.000 persones, per completar així un conjunt d'oferta cultural que sigui el principal generador de llocs de feina.

Les propostes com a mínim han de plantejar una actuació que comprengui des de l'autovia fins al límit de la zona comercial (zona A), i la franja que assoleix el passeig de Sagrera fins al moll de pescadors (zona A prima). Tot plegat són 65.000 metres quadrats, on el soterrament del trànsit en primera línia és optatiu.

Els aspirants poden proposar actuacions que afectin també la zona d'actual trànsit comercial marítim (zona B) i una tercera (zona C) de nova planta per traslladar-hi l'activitat mercantil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.