nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'estudi sobre l'explotació de les fonts Ufanes es basa en dades insuficients

El batle Jaume Font intercedeix per fer la comunitat d'usuaris

Les dades en les quals es basa l'informe sobre les fonts Ufanes, encarregat per Acasa al doctor en geologia Bernadí Gelabert, són insuficients, segons s'admet en el mateix document.

Tot i això, ha estat ara, a instàncies del batle de sa Pobla, Jaume Font, i del de Campanet, Francesc Aguiló, que el geòleg Damià Perelló ha descobert aquesta part de l'informe presentat pel propietari de les Ufanes a la Junta d'Aigües, per poder demanar l'explotació de les fonts. Així, en el mateix document s'especifica que «ha estat impossible obtenir respostes concloents sobre el funcionament hidrogeològic basant-se únicament en l'aspecte hidrogeoquímic». Després es concreta que «la incertesa és alta, del 20 per cent en el balanç irònic».

Aquesta, però, no és l'única prova realitzada per estudiar si l'extracció d'aigües de les Ufanes pot afectar els pous de sa Pobla. A l'informe també es varen analitzar les característiques hidrogeològiques de la conca tenint en compte assaigs de bombeig realitzats el setembre de 1979. Aquestes proves permeten conèixer per on circula el flux d'aigua, segons explicà Perelló. És aquí, quan a l'informe es torna a dir que: «La interpretació simultània de tots els descensos no es presenta a causa dels pèssims ajustaments i a la irrealitat dels paràmetres». Després, en el document, s'afegeix que «la interpretació conjunta de tots els assaigs dóna pobres resultats» i que «la validesa és qüestionable».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.