nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El castell de Santueri es restaurarà en set anys amb un cost de 430 milions

El pla del CIM contempla la creació d'un centre d'estudis medievals al poble

El castell de Santueri serà restaurat. El Pla director de castells, elaborat pel Consell de Mallorca (CIM), contempla una inversió de més de 430 milions de pessetes durant un període de set anys.

El pla de restauració és acompanyat d'accions paral·leles de caràcter cultural i científic, que contempla la creació d'un centre d'estudis medievals a la localitat i fins i tot el manteniment de Teatre Medieval dins la fortalesa.

El Pla de castells elaborat per un equip format per arquitectes, biòlegs, geògrafs, arqueòlegs i economistes, a la memòria detallada que en fa del castell de Santueri, indica que la primera etapa de restauració consistirà en unes actuacions urgents d'excavacions arqueòlgiques i sistemàtiques amb un cost de 77'6 milions de pessetes més una inversió el primer any de 56 milions per a obres de consolidació dels coronaments.

En anys successius les obres se centraran principalment en la fortalesa, una de les parts que més s'ha deteriorat amb el pas del temps.
Un dels aspectes que no està resolt és la fórmula de finançament d'aquests 432 milions de pessetes del pressupost. Des del Consell han demanat la col·laboració institucional per restaurar i conservar els castells de Mallorca. La presidenta, Maria Antònia Munar, va dir que «nosaltres som una comunitat molt rica i esper que les nostres aportacions en l'ambit estatal en un futur tornin a l'Illa».

Els grafits descoberts  

Els grafits descoberts dins un aljub de Santueri representen tres naus possiblement de l'expedició del rei En Jaume, que conquerí Mallorca. Són dues galeres de rems i una coca de vela quadrada. Els escuts que porten els cavallers de les galeres permeten conèixer la seva identitat. La creació del centre d'estudis medievals a Felanitx servirà per investigar més detalladament aquest emblemàtic indret que serví per vigilar les costes de Mallorca de les escomeses de la pirateria nord-africana. Encara falta determinar el lloc on quedarà ubicat el nou centre d'estudis a la localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.