nubes dispersas
  • Màx: 10°
  • Mín:

L'estrès i la depressió dels docents rebaixen la qualitat de l'ensenyament

CCOO fa avui una jornada sobre prevenció de riscs laborals en l'Educació

La prevenció de riscs és l'assignatura pendent de gairebé tots els sectors laborals. La nova llei redactada i aprovada per a aquesta qüestió encara no s'aplica així com caldria per garantir la seguretat dels treballadors, sigui quina sigui la seva feina. Un problema que també pateixen els ensenyants, tot i que les característiques de la tasca desenvolupada per aquests professionals de la docència no la col·loquen entre les més arriscades en un primer cop d'ull.

En aquest sentit, el sindicat CCOO ha convocat una jornada de salut laboral centrada en aquest problema, en la qual pretén fer notar que algunes de les malalties derivades de la tasca docent, com la depressió i l'estrés, empitjoren la qualitat de l'ensenyament, ja que rebaixen el rendiment del professorat.

L'objectiu d'aquesta jornada, que té lloc avui amb la presència del secretari general de la Federació Estatal de CCOO, Fernando Lezcano, és fer entendre que les condicions de feina són les causants de les malalties que provoquen les baixes laborals. Per aquest motiu, la millora global d'aquestes condicions reduirïa els riscs da salut laboral.

L'estrés i la depressió són els problemes més habituals entre el professorat, però també destaquen les afonies i els problemes traumatològics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.