algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els sindicats fan un manifest unitari d'adhesió a la convocatòria del GOB

Mentrestant, l'organització ecologista enllestia els detalls de la concentració d'avui

105198
Els ecologistes enllesteixen les pancantes per al 12-N. | J.Rosselló.

«No volem que el pa de ciment d'avui representi la fam del demà». Així es podria resumir l'esperit de la declaració d'adhesió al 12-N que ahir varen presentar conjuntament CCOO, UGT, CGT, USO, STEI i Sabei. Mentrestant, els activistes del GOB feien feina ahir de valent per fer les pancartes que s'exhibiran avui. Tot estarà preparat fins el darrer detall.

El món sindical, que assistirà amb pancarta pròpia i unitària a la manifestació del GOB, considerà que l'actual model desenvolupista no és bo per a la classe treballadora: «L'augment de les xifres d'atur que pronostiquen (els especuladors si es canvia el model) serà una realitat de continuar el procés destructor del nostre recurs natural: el territori».

D'altra banda, l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca, Pimeco, va fer ahir una crida als seus afiliats perquè assisteixin a la manifestació del GOB. Pimeco considera que els petits i mitjans comerciants han de demanar un «canvi del model urbanístic a Mallorca. Segons el comunicat de l'entitat, la crida del GOB és «una protesta necessària perquè s'acabi amb la sobreexplotació dels recursos naturals de l'Illa, provocada per aquest creixement desmesurat i sense una planificació racional».

Els sindicats i Pimeco integren la llarga llista de més de noranta entitats, entre associacions, sindicats i partits polítics, que donaran suport a la manifestació.

Ahir, la junta de Govern de la Universitat de les Illes Balears «apel·là a totes les institucions amb responsabilitat de govern perquè posin en pràctica mesures que condueixin a un desenvolupament realment sostenible, respectuós amb el medi ambient i al servei del poble». Tot i això, la UIB no s'adherí com a tal a la crida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.