algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

L'acusació particular del cas Túnel de Sóller surt optimista del Suprem

El fiscal veu prescrit el suborn, però apunta que va ser greu i no impropi

La definitiva vista del cas Túnel de Sóller se celebrà ahir a Madrid en el Tribunal Suprem. El fiscal considerà prescrit el delicte de suborn comès per Gabriel Cañellas, però també afirmà que podia ser més greu del que decidí l'any passat el Tribunal Superior de les Balears. Això desfermà l'optimisme dels missers de l'acusació particular, que actuaven en nom d'Esquerra Unida.

«No hem percebut l'hostilitat que tal vegada ens esperàvem per part del Ministeri Fiscal, el que fa que encara siguem més optimistes que abans de començar la vista oral davant el Tribunal Suprem». Amb aquestes paraules va resumir el principal misser de l'acusació particular, Jaime Bueno, la vista que es va celebrar ahir a la Sala Segona Suprem, a la qual s'exposaren els recursos presentats per part de EU, per una banda, i dels defensors de Cañellas, per altra, envers la sentència del cas Túnel de Sóller. Bueno també destacà a Madrid la receptibilitat que en tot moment mostraren els magistrats de la Sala alhora de «veure» els recursos que ahir es presentaren.

L'acusació particular, que considera que el delicte de suborn no ha prescrit a la vegada que manté la connexió indisociable entre suborn i prevaricació, es va referir durant la sessió a les pròrrogues «injustificades» de les obres que es varen concedir a la constructora d'Antoni Cuart, fet que segons els missers d'EU demostren la prevaricació continuada.

Aquest incompliment dels terminis així com «l'evident insolvència» de l'empresa de Cuart expliquen el tracte de favor de l'expresident.
Fernando Aizpún, advocat defensor de Cañellas, va negar que el seu client cometés cap delicte ja que no obtingué lucre ni benefici personal. Segons Aizpún, els 50 milions que Cuart va «regalar» a Cañellas varen anar a les comptes del Partit Popular pel que, en tot cas seríem davant un finançament il·legal del partit.

Per la seva banda, el misser de l'empresari Antoni Cuart va demanar que la sentència confirmi l'absolució del seu client que ja va proclamar el TSJIB.

El Ministeri Fiscal, que finalment no ha recorregut la sentència, va rebatre durant la vista diferents arguments esgrimits per les parts. En aquest sentit es mostrà ferm defensor que la sentència quedàs tal com està ara, tot i que obrí la possibilitat que Cañellas hagués comès un delicte de suborn propi, el que vincularia el «regal» de Cuart amb l'adjudicació de les obres del túnel. Malgrat això la representant de la Fiscalia no qüestiona la prescripció del delicte.

La curiositat de la jornada va ser la presència del magistrat Rafel Parera, advocat de Cañellas durant tot el procés del cas Túnel de Sóller fins que va ser elegit membre del Tribunal Superior de les Balears. Aquesta circumstància va ser qualificada per Jaime Bueno com una «anècdota autonòmica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.