nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
15°

El Govern prepara fer es Trenc parc natural

105208
Es Trenc.

El Govern balear té en estudi la declaració de l'àrea des Trenc-Salobrar de Campos com a parc natural, però descarta que aquesta sigui una bona opció per a la serra de Tramuntana, segons confirmaren ahir fonts de l'Executiu autonòmic.

En aquesta línia s'està preparant la conversió de les 1.492 hectàrees que ocupen es Trenc-Salobrar en un gran parc natural, encara que no es concretà la data en què es pot iniciar aquest procés de declaració. Es Trenc es salvà de ser urbanitzat l'any 1984 després d'una gran protesta popular. Si el Govern dóna la passa final, es convertirà en el sisè parc natural de les Balears.

Mentrestant, està pendent el diagnòstic de quina ha de ser la fórmula per protegir la serra de Tramuntana, ja que la declaració d'aquesta àrea de 80.000 hectàrees en parc natural requeriria el compliment de tot allò que implica la definició de parc, amb la corresponent important inversió en funcionaris, atesa la gran superfície de l'àrea. D'aquí que es vulgui trobar una altre concepte de parc propi de les Illes, que en permeti la seva protecció amb uns mitjans més raonables.

Un cop iniciat el procés de declaració de l'Albufereta d'Alcúdia en parc natural, es Trenc-Salobrar i la serra de Tramuntana són els dos espais naturals de l'illa de Mallorca que quasi vuit anys després de l'aprovació de la Llei d'espais naturals (LEN) resten pendents de ser declarats espais naturals protegits tal com recull la disposició addicional tercera, on es remet a la Llei 4/1989, de Conservació dels Espais Naturals i de la Flora i Fauna Silvestre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.