nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

Un homenatge a la lluita de Caty Salom

L'autobiografia escrita per la jove santamariera es presentà ahir en un acte molt emotiu

Caty Salom Parets, la jove morta aquesta setmana d'esclerosi lateral, va deixar un gran llegat de valentia i també un encàrrec ben clar: continuar la lluita que inicià en vida contra la seva terrible malaltia.

Per aquest motiu tal com estava previst des de feia setmanes, ahir vespre es va fer la presentació oficial de l'autobiografia que va escriure Caty i en la qual narra la seva experiència fent front a tan terrible malaltia.

L'acte, que es desenvolupà en una església parroquial plena fins a dalt de gent, es va convertir, però, en un reconeixement i en un homenatge al coratge demostrat per Caty durant la seva vida. Els familiars, amics, coneguts i veïns de Caty varen rebre el missatge d'esperança i de voluntat de viure que demostrà la jove i que la portà a crear l'associació Adela. Precisament va ser el vicepresident d'aquesta entitat i amic íntim de Caty, Miquel Ramis, qui va encetar la presentació.

El batle, Mateu Morro, va comentar el llibre. Morro destacà per damunt de tot la seva immensa vitalitat. En aquest sentit també s'expressà l'editor del llibre, Manuel Suárez.

D'altra banda, Jesús Mora, l'eminent neuròleg que tractà Caty, va repassar l'estat actual en què es troben les investigacions de l'esclerosi que es fan a l'institut Carles III de Madrid i per a les quals Adela té oberta una beca.

Entre les autoritats presents no hi varen faltar el bisbe, Teodor Úbeda, el president del Govern balear, Jaume Matas, i el vicepresident del Consell de Mallorca, Pere Sampol. Tots tres varen ressaltar l'exemple que Caty havia donat i la necessitat de mantenir viu el seu esperit. L'acte el va tancar l'oncle de Caty, el sacerdot i missioner Miquel Parets, que va llegir unes gloses dedicades a la seva neboda.

Després dels parlaments, tots els assistents varen poder adquirir un exemplar del llibre de Caty Salom. Els escassos 300 llibres que Caty va poder deixar signats es varen exhaurir com per art de màgia. Ara, els records, els desigs i els sentiments de Caty perviuran en el cor de molta gent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.