algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Els mercats marcaran els productes amb euros a partir del gener

Els ciutadans de Palma podran començar a familiaritzar-se amb els euros i deixar de pensar en pessetes d'aquí a dos mesos. Així ho varen confirmar ahir la regidora de Sanitat i Consum, Francisca Pol, i el regidor d'Hisenda, Pedro Àlvarez, que asseguraren que a partir del gener començarien de forma oficial les campanyes per a la divulgació de l'euro.

Segons informà Francisca Pol, s'estudia la manera de popularitzar la nova moneda europea a través d'una experiència real amb euros en els mercats. La regidora de Sanitat i Consum explicà que es tractaria que els ciutadans poguessin, durant uns dies, comprar en els mercats municipals amb euros. «La campanya de familiarització no serà abans de Nadal», matisà Pol.

Paral·lelament, i segons confirmà el regidor d'Hisenda, ja s'està negociant amb algunes entitats financeres (Sa Nostra) per aconseguir subvencions per al procés de retolació amb euros dels productes, tant en els mercats com en altres ens municipals. Àlvarez explicà que, tot i que l'euro no entra en vigor fins pel juny de l'any 2002, s'ha de començar a educar els ciutadans perquè aprenguin a emprar-ne. Per tal motiu, a partir del gener del 99 tots els documents i serveis municipals (centres esportius, biblioteques, mercats...) s'especificaran en euros i en pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.