algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

L'oposició acusa Matas de protegir l'Albufereta per por del 12-N

Tot i això es felicita per «una mesura que arriba amb quasi vuit anys de retard»

La decisió del Consell de Govern de crear el parc natural de l'Albufereta "avançada ahir per Diari de Balears" va ser rebuda pel centreesquerra com una bona notícia, alhora que també es criticà de forma unànime que ha estat adoptada amb un elevat grau d'oportunisme i confusionisme davant la imminència de la manifestació convocada pel GOB el proper 12 de novembre.

Els partits del Pacte de Progrés recordaren que declarar parc natural l'Albufereta, ubicada entre els termes de Pollença i Alcúdia, era una obligació que marcava la Llei d'Espais Naturals (LEN) de l'any 91 i es demanaren «per què arriba ara». Després de lamentar el retard d'aquesta mesura de protecció, PSIB-PSOE, PSM i UM no dubtaren a atribuir aquesta decisió de l'Executiu autonòmic a un intent del Govern Matas de presentar una imatge ecologista que el preservi del previsible èxit de la mobilització del GOB.

El candidat socialista a la presidència del Govern, Francesc Antich, incidí en què aquesta mesura evidencia una vegada més que la improvisació és una de les característiques més marcades del Govern de Jaume Matas «que actua a cop de resposta i fora timó» davant les iniciatives del Consell de Mallorca i la societat civil. En aquest sentit, ironitzà i comentà que si s'han de convocar manifestacions per aconseguir mesures com la del parc natural de l'Albufereta, així es farà.

Antich argumentà que la manca de partides pressupostàries per a l'adquisició de les finques de l'Albufereta demostra que es tracta d'una decisió presa a correcuita i puntualitzà que, en tot cas, la mobilització del 12-N se centra en una qüestió diferent a la dels espais naturals. Sigui com sigui, també deixà clar que aquest nou parc natural a les Illes no deixa de ser una bona notícia.

De «petardet mediàtic» qualificà el secretari general del PSM-Nacionalistes de Mallorca, Pere Sampol, el moment i la forma en què el Govern ha procedit a iniciar l'expedient de declaració d'aquest parc natural. Segons Sampol, es tracta d'una reacció «infantil i ridícula» en una «carrera desesperada per desactivar la manifestació. També recordà que es tracta simplement de complir amb una obligació i que, en tot cas, l'Executiu només ha fet la primera passa d'un procés que es pot perllongar durant dos anys abans que el parc natural de l'Albufereta sigui una realitat.

La presidenta d'Unió Mallorquina (UM) i del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, declarà que l'anunci del Govern és «positivíssim», si els fets el cofirmen, al mateix temps que recalcava l'«oportunisme» del moment en què es presentava la mesura. En aquest sentit, Munar es demanà per què, si la LEN, que imposava aquesta mesura, s'havia aprovat el 1991, l'executiu actuava davant la imminència d'aquesta manifestació.

Grosske, coordinador d'Esquerra Unida, considerà la mesura «positiva», però que demostra la preocupació del Govern de Matas davant la manifestació del 12-N, una convocatòria que va més enllà de la protecció dels espais naturals.

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) felicità el Govern Matas per l'anunci que convertiria l'Albufereta en Parc Natural, una demanada reiterada al llarg dels anys per l'organització. El GOB afegeix a la felicitació la demanda «d'una modificació de l'ordre de vedes a fi de prohibir la caça d'aus aquàtiques».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.