algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

La Policia Nacional reté Tomeu Martí per haver parlat en català

L'activista juvenil per la recuperació dels drets nacionals de les Balears Tomeu Martí va ser detingut dimecres a vespre per la Policia. Segons el líder mallorquinista, la retenció es produí ja que ell «es va entossudir a no voler parlar en castellà».

Martí explica que, la nit de dimecres era en companyia d'uns amics en el carrer de Manacor quan la Policia Nacional els demanà que s'identificassin. Sempre, segons la versió de Martí, ell i els altres dos joves respongueren en català a la demanda de la Policia. Aleshores els exigiren que fessin servir el castellà perquè no els entenien.

La discussió es perllonga durant una estona fins que un dels números els comunicà que no li quedava més remei que conduir-los a la comissaria «perquè s'havien entossudit a no voler parlar el castellà».

Tomeu Martí afirma que ell i els seus companys foren retinguts durant dues hores en la comissaria de la Policia Nacional, fins que la concentració d'un grup de persones que es preocupaven pel que els succeïa féu canviar d'actitud la Policia, que els deixà en llibertat sense càrrecs.

Martí ha anunciat la intenció de posar els fets en coneixement de la delegada del Govern, Catalina Cirer, perquè considera que en un Estat democràtic la Policia no pot discriminar per raó de l'idioma.

Tomeu Martí és una persona molt coneguda en àmbits nacionalistes pel seu compromís cívic i el seu entusiasme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.