nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

La Guàrdia Civil del Mar ha denunciat 120 pescadors esportius durant el 1998

La majoria d'acusacions responen a l'ús d'arts i zones exclusives dels professionals

La Guàrdia Civil del Mar ha estès les seves xarxes sobre els pescadors esportius des de la seva implantació a les Balears, el juliol de 1997. Les seves campanyes han tingut fins el dia d'avui un notable registre de captures: en el que duim de 1998 han formalitzat 120 denúncies contra aquest tipus de pescadors.

Les dades les ha notificat el capità del servei, José María Asorey, que ha afegit que la majoria d'acusacions es basen en la utilització d'arts i pesqueres restringides als professionals. En aquest sentit, el mètode de captura que més conflictes genera són els palangres. A aquestes infraccions les segueixen la manca de llicència i d'altres més diverses relacionades amb mesures generals de seguretat, de tramitació de papers i similars.

De tota manera, Asorey considera que «no hi ha tant desordre com es donava a entendre», i assegura que els particulars són receptius a adaptar-se a la normativa. La majoria de problemes, explica, es produeixen amb embarcacions d'eslora reduïda «perquè n'hi ha més».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.