algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
19°

La meitat dels habitatges de les Balears incompleixen els mínims en seguretat elèctrica

Segons l'Associació d'Empresaris d'Instal·lacions Elèctriques de Mallorca (Asinem), el 50 per cent dels habitatges de les Balears pateixen greus problemes a les instal·lacions elèctriques.

Això ha fet que aquesta associació editi una guia que conté consells pràctics per evitar possibles accidents domèstics alhora que volen donar a conèixer l'existència de la figura de l'instal·lador oficial autoritzats.

I és que, segons la patronal associada a CAEB, més del 30% dels empresaris del sector no ofereixen les garanties adients als consumidors, no tenen mitjans suficients per dur a terme segons quines reparacions i no estan autoritzats per la Direcció General d'Indústria del Govern balear.

Un recent estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris, fet a 50 habitatges de set ciutats espanyoles, revela que 25 d'aquests tenen instal·lacions elèctriques molt insegures, 20 són insegures i només un 1'5 compleix totes les condicions de seguretat. Una altra dada alarmant és la que fa referència al fet que dels 35.000 incendis que es declaren cada any a les llars espanyoles, més d'un 20 per cent tenen l'origen a les instal·lacions elèctriques defectuoses.

En el cas concret de Mallorca, aquestes dades es mantenen pel que fa a la manca de seguretat. Així, i com a dada signicativa, tenim que encara hi ha prop de 40.000 habitatges funcionant amb un sistema d'electricitat de 125 watts.

Asinem espera que el nou reglament de Baixa Tensió, que sembla que sortirà l'any que ve, obligui els usuaris a fer una revisió cada 10 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.