cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

La Policia Local interroga càrrecs de Son Reus per la mort de l'operari

Es confirma que Fermín Moya, de 48 anys, morí asfixiat a causa de les cendres

El Grup Operatiu de la Policia Local de Palma ha iniciat gestions determinar les causes de l'accident que provocà la mort de l'operari Fermín Moya Alonso, que perdé la vida en caure dins un depòsit de recollida de cendres situat en la incineradora de Son Reus.

Ahir es varen prendre declaracions a alguns dels responsables de Son Reus per tal d'esbrinar si existí cap irregularitat. També foren interrogats els treballadors que eren devora la víctima moments abans de la desgràcia, els quals podien oferir més detalls a la investigació.

Segons informà ahir la Policia Local de Palma, Fermín Moya Alonso era natural de Nerva (Huelva) i va néixer l'any 50. L'home treballava a l'empresa Primasa (Pinturas Mallorquinas y Servicios S.L.) i estava subcontractat per a la neteja interior de les toveres d'un dels crematoris de la planta incineradora. Durant la tasca s'utilitzaven raigs d'arena a pressió per netejar l'interior dels dipòsits.

Sembla que Fermín treballava amb dos operaris més netejant l'interior de la tovera. Devers les 21.00 hores decidiren acabar la feina i aturaren la màquina que proporciona arena a pressió per prendre alguna beguda. Els primers dos treballadors descendiren sense cap problema però Fermín va precipitar-se al buit quan es disposava a baixar d'una bastida.

La víctima va caure de cap dins el dipòsit de cendres, de dotze metres d'altura, i ja no es pogué fer res per la seva vida. Segons sembla, aquests tipus de construccions constitueixen una «trampa mortal» perquè és impossible sortir de l'interior si no és amb l'ajuda d'altres persones. A més, Fermín quedà enterrat entre les cendres i morí asfixiat al cap de poc temps.

Entre els bombers i els treballadors de la planta interior varen poder extreure el cos sense vida de Fermín. El personal sanitari del 061 redactà un informe mèdic en el qual es constatava que la víctima patia una aturada cardiorespiratòria i que romania inconscient. Els efectius de les ambulàncies no pogueren assistir artificialment l'accidentat perquè presentava grans quantitats de crendra en l'interior de l'arbre bronquial. El mateix facultatiu que acudí a Son Reus testificà la mort de l'operari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.