muy nuboso
  • Màx: 18.15°
  • Mín: 11.1°
18°

El Govern demana doblers a Madrid per dur el tren a Manacor i a Alcúdia

El Govern balear confia subscriure un conveni d'inversions ferroviàries amb l'Executiu central que li permeti ampliar la xarxa ferroviària de Mallorca, segons anuncià ahir el conseller de Foment, Joan Verger.

El nivell d'endeutament de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) fa necessari que per a l'ampliació de determinades línies calguin aportacions d'altres institucions, segons Verger, pel que l'objectiu de l'Executiu és fer complir el compromís establert al Règim Especial de les Balears (REB) referent a la potenciació del tren.

En qualsevol cas, les partides per a l'ampliació del ferrocarril entre sa Pobla i Alcúdia, d'Inca a Manacor i d'aquí a Artà així com d'altres possibles línies com la de l'Arenal a l'aeroport i la de la Universitat arribarien com a molt aviat en el 2000, ja que en els pressuposts estatals per a l'any vinent no es contemplen inversions en aquest sentit.

Mentrestant, Verger informà ahir que SFM disposarà el 99 de 2.075 milions de pessetes per a la construcció de la línia entre Inca i sa Pobla i es faran estudis sobre possibles ampliacions en el futur.

En tot cas, Joan Verger no volgué concretar cap aspecte sobre aquest hipotètic conveni d'inversions ferroviàries amb Madrid per no avançar-se als esdeveniments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.