algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

El Govern ofereix set milions als experts que li facin la llei del sòl

El PSM es posa al servei de l'Executiu per fer aquesta feina

El Govern balear ha convocat un concurs al qual podran accedir tots els gabinets professionals que ho desitgin per redactar les bases de la futura llei del sòl de les Balears. Ràpidament, fonts del PSM indicaren que oferiran els seus serveis a l'Executiu per fer aquesta normativa.

Fa uns mesos el Govern anuncià la intenció de fer aquesta llei, que ha d'adaptar la normativa del sòl a la realitat insular. S'ha de pensar, en aquest sentit, que la llei del sòl estatal impulsada pel PP té una filosofia completament diferent a la necessitat de preservar l'entorn, que actualment és la primera necessitat de les Balears.

Així, la normativa estatal trenca amb la distinció entre sòl urbà i urbanitzable. Aquesta suposada permissió es comprèn per a les extenses zones de Castella o Andalusia, on l'ampliació del sòl on es pot construir evita l'especulació i afavoreix l'abaratiment de l'habitatge. No obstant això, a les Balears, i especialment a Mallorca, passa tot el contrari.

Amb la convocatòria d'aquest concurs, que ja s'ha publicat en el Bocaib, el Govern vol donar una imatge de neutralitat i de mostrar-se obert a totes les iniciatives que vénguin de la societat civil. S'ha de pensar que aquesta llei, juntament amb les directrius d'ordenació del territori, està cridada a ser un element clau pel futur urbanístic de les Balears, ja que, malgrat el seu caràcter eminentment tècnic, regularà el tractament legal del sòl urbà i urbanitzable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.