algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

CiU presenta una esmena a instàncies del PSM per aconseguir l'hospital

Els nacionalistes diuen que el PP estatal no ha demanat doblers per al projecte

El grup parlamentari del Partit Popular de Madrid no ha presentat cap esmena als pressuposts generals de l'estat per al proper any per tal que s'inclogui una partida econòmica per començar l'hospital comarcal.

Així ho va posar de manifest ahir el PSM després que li hagués notificat el grup de Convergència i Unió, després d'estudiar les modificacions sol·licitades pels diferents partits polítics als nous comptes estatals.

El parlamentari inquer Antoni Alorda va anunciar que el PSM mitjançant el grup de CIU, ha presentat una esmena als pressuposts demanant que es preveeixin els 50 milions necessaris per fer el projecte del centre hospitalari. Aquesta quantitat es complementarà amb els altres 50 milions que el Govern balear si ha incorporat als seus pressuposts per al 99.

Antoni Alorda va recordar que «el PSM és contrari al fet que el Govern balear hagi de bestreure doblers per fer un hospital sense tenir les transferències sanitàries. Tot i això el que no farem és boicotejar un projecte tan necessari per a la comarca d'Inca».

Alorda creu que s'han d'intentar accelerar al màxim tots els tràmits burocràtics per tal que la contractació de les obres es pugui realitzar a principi de l'any 2000. Els nacionalistes creuen viable que l'hospital es pugui acabar el 2002 com a màxim. D'altra banda, els nacionalistes varen criticar amb duresa la supressió de llits als centres sanitaris de Palma que suposarà la construcció del nou hospital inquer.

Les manifestacions fetes per Alorda varen arribar ràpidament a orelles del Partit Popular que tot d'una va voler rebatre-les.
El diputat popular Pedro Cantarero va confirmar que el PP encara no havia presentat cap esmena als pressuposts estatals però que tenia temps per fer-ho dins al proper 17 desembre quan s'ha de reunir el ple del Senat.

Cantarero manifestà que «no hi ha motiu per alarmar-se. Inca tindrà l'hospital». També explicà que si aquesta esmena encara no s'ha presentat era per que s'estava a l'espera de definir els serveis que ha de tenir cada hospital balear a partir del nou conveni sanitari signat amb l'estat central.

El diputat va qualificar de maniobra política la presentació de l'esmena del PSM per part de CIU i deixà caure que «és un mal assumpte si ens han de representar els catalans a Madrid. Val més que ho facem nosaltres mateixos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.