nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

Trànsit es nega a fer els exàmens de conduir en els pobles de la Part Forana

Al·lega manca de mitjans per rebutjar les peticions de Manacor, Inca i Ciutadella

La Prefectura Provincial de Trànsit rebutjarà les peticions dels municipis caps de comarca per acollir els exàmens de conduir cotxes. Segons explicà a Diari de Balears el cap de la Prefectura de Trànsit, Javier Corominas, el motiu no és altre que la manca de mitjans humans i materials per dur-ho a terme.

L'Ajuntament de Manacor aprovarà dilluns, per tercera vegada en 10 anys, la sol·licitud d'acollir els exàmens i la disponibilitat de cedir uns locals a Trànsit per poder-los realitzar. Aquesta petició s'afegirà a les dels ajuntaments d'Inca i Ciutadella de Menorca. Aquesta darrera es troba en una situació similar a Manacor i Inca perquè només es realitzen exàmens a Palma, Maó i Eivissa.

«A nosaltres ens agradaria poder-los tirar endavant i descentralitzar les proves de conducció en altres municipis de Mallorca i Menorca, però pels mitjans humans, tècnics i material del que disposam a la Prefectura de Trànsit, aquesta possibilitat es fa del tot inviable. La petició de l'Ajuntament de Manacor haurà de ser rebutjada així com les d'Inca i Ciutadella», explicà Corominas.

El mateix cap de la Prefectura de Trànsit recordà que fa 10 anys l'Ajuntament de Manacor ja realitzà la petició. «La situació d'ara és la mateixa que fa 10 anys i per això no podem desplaçar-nos des de Palma als pobles. No tenim personal suficient per fer exàmens de conducció a altres indrets de l'Illa que no sigui Palma», afegí.

Tots els grups del consistori de Manacor estan d'acord que la localitat, com a cap de comarca de les zones del Pla, Llevant i Migjorn, hauria d'acollir les proves de conducció com una descentralització de serveis de Palma. És per això que han volgut fer oficial la petició que anirà dirigida al Ministeri d'Interior. A la petició s'hi afegirà la cessió d'un local i terrenys perquè Trànsit pugui dur a terme les proves de conducció de vehicles.

Javier Corominas comentà que «quan rebi la petició de Manacor la contestaré exposant la nostra problemàtica. També ho farà amb les peticions que ja han arribat dels municipis d'Inca i de Ciutadella de Menorca.

Els anys 40 i 50 es feien als pobles  

A Mallorca els anys 40 i 50 els exàmens de conduir es realitzaven a la majoria de pobles. Després es varen traslladar a Palma tal com continua fent-se actualment.

Però encara hi ha molta de gent que recorda com va aconseguir el seu permís de conduir examinant-se al seu mateix poble. Aquell temps l'aspirant a conductor arribava davant l'enginyer de Trànsit amb el seu vehicle, que també utilitzava per fer les proves pràctiques de conducció. El servei ara intenta recuperar aquell temps descentralitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.