cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Els germans fossers rebran la medalla de Plata de la ciutat en el seu comiat

La Sala vol reconèixer així la seva gran dedicació durant 30 anys al cementeri

La Congregació dels Germans Fossers de la Misericòrdia rebran la medalla de plata de la ciutat amb motiu del seu comiat del cementeri municipal de Felanitx.

D'aquesta manera, l'Ajuntament vol reconèixer la gran dedicació de la congregació religiosa durant 30 anys al cementeri de la localitat.
La sol·licitud per concedir la medalla de la ciutat als fossers ha sortit de l'Agrupació Local del PSIB-PSOE. La proposta socialista serà debatuda a la sessió plenària de demà vespre. Si els representants municipals donen el vistiplau a aquesta sol·licitud, es nomenarà un jutge instructor perquè iniciï l'expedient de concessió d'aquesta important distinció de la comunitat felanitxera als germans fossers.

Segons el reglament d'honors i distincions de l'Ajuntament de Felanitx, la medalla de la ciutat es concedeix a persones o entitats que han treballat en bé del poble.

Tota vegada que l'expedient estigui redactat, es justificarà la concessió de la medalla davant el ple municipal.
La tasca desenvolupada pels germans fossers ha estat des del primer moment apreciada per tothom, i es considera al cementiri de Felanitx, amb una gran zona enjardinada, un dels més ben cuidats de Mallorca.

La Congregació dels Germans Fossers de la Misericòrdia anunciaren fa un mes que abandonaran el poble per la falta generalitzada de vocacions.
L'adéu ha causat pena al municipi, perquè és una congregació religiosa molt estimada i apreciada que realitza una feina poc amable però important per a la comunitat. Quan abandonin Felanitx, d'aquí a poc temps, es traslladaran a la seva casa mare del cementeri de Guadix (Granada).

Els germans fossors arribaren a Felanitx el mes de maig del 1969. De llavors ençà tres germans han estat al capdavant del cementeri, n'han tingut cura i s'han fet càrrec dels enterraments.

Segons han comentat els fossers, «els germans van tornant grans, es moren i no hi ha noves incorporacions per la manca de vocacions. Aquest és el motiu perquè ens veim obligats a abandonar la localitat, amb molt de sentiment, això sí».

Tot i l'imminent abandó, els fossers deixaran una porta oberta per reconstituir en un futur la comunitat de Felanitx si hi ha vocacions. «Aquí quedarà un tros del nostre cor. Estam molt contents perquè el poble i l'Ajuntament sempre ens han tractat molt bé», afirmaren els representants de la Congregació.

Un cop sigui efectiva la partida de la casa que ocupen els germans a Felanitx, només quedaran obertes a Espanya dues cases, ubicades a Logronyo i a Guadix. Actualment, 10 germans integren la Congregació.

Rumors

A les darreres setmanes han sorgit rumors entre la població que els germans fossers abandonen el cementeri municipal per la manca d'atenció rebuda per part de l'Ajuntament. Aquests rumors han estat desmentits des de l'equip de govern de la Sala. El batle de Felanitx, Miquel Riera, explicà que «jo estava disposat a viatjar a Guadix per parlar amb el superior general de la Congregació, per si hi havia la possiblitat que no abandonassin el poble i en què podia ajudar la Sala, però el superior és a Felanitx, hem parlat plegats i l'únic motiu del seu comiat és per la manca de vocacions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.