algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Rami: «Els pressuposts del 99 ens acosten a les comunitats històriques»

El conseller d'Economia presentà el projecte que inclou les competències d'Educació

El conseller d'Economia i Hisenda, Antoni Rami, va presentar ahir els Pressuposts generals de les Balears per a l'any 1999, els quals va qualificar com a històrics ja que «ens acosten més a les comunitats autònomes regides per l'article 151 de la Constitució i inclouen les dotacions econòmiques necessàries per tal que la CA assoleixi les competencies en matèria d'Educació».

Els 20 toms que arribaren amb el conseller a la seu del Parlament, preveuen un total de 134.424 milions de pessetes, la qual cosa suposa un augment de més de 14.000 milions respecte als del 98. «Aquests són uns pressuposts rigorosos, que materialitzen les millores derivades de la cessió de transferències cap a la CA de determinades competències i que ens permeten reduir la pressió fiscal dels nostres ciutadans», declarà Rami. A part de les transferències educatives, les Balears assumeixin noves competències pel que fa a formació i inserció professional, amb una partida que supera en 2.500 milions respecte els pressuposts del 98. Rami comentà que en el tema d'educació «les noves dotacions serviran per millorar les infraestructures, els equipaments, l'increment del personal docent i la gratuïtat de l'educació infantil en un termini de dos anys». Quant a la formació, el que s'intentarà és facilitar la inserció dels joves, les dones, els discapacitats i els aturats de llarga durada. Pel que fa a altres conselleries, a Medi Ambient la preservació del paisatge rebrà 13.000 milions i a Turisme, amb un pressupost similar al de l'any passat, els esforços aniran dirigits a incentivar la desestacionalització.

A Acció Social destaca el fet que, finalment, es concedirà el 0'7 del pressupost total a partides cap el Tercer Món. Rami recordà que, en matèria d'ingressos, la CA aportarà 96.000 dels 134.000 milions abans esmentats gràcies a la gestió del 30 per cent a la participació del IRPF. Aixó suposa que el 72 per cent del doblers que manejaran enguany les Illes serà aportat per els mateixos recursos de la comunitat. «Tot plegat significa que Balears assolirà un increment zero del deute, la qual cosa fa que siguem la regió més solvent de l'Estat espanyol», afirmà el conseller.

Ara, els pressuposts se sometran a la ratificació definitiva del Parlament balear. El procés d'aprovació acabarà el dia 22 de desembre amb el el debat definitiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.