cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

Comença la reforma del casal de Can Fondo fixant-ne les pintures al fresc

A l'Ajuntament li falta gent per dur a terme les obres de rehabilitació del local

L'Ajuntament d'Alcúdia ha començat la restauració de l'antic casal de Can Fondo amb la preservació de les pintures al fresc que es localitzen a la planta superior de l'immoble.

Dues restauradores, Maria del Mar Riera i Antònia Reig porten a terme la fixació amb cola d'aquestes pintures, que daten de final del segle XVII o principi del XVIII, per evitar que «qualque fragment pugui caure amb els moviments de l'obra», expliquen. Un cop finalitzada la reforma del casal, aquestes mateixes restauradores procediran a iniciar la restauració de les tres pintures al fresc. Ara per ara, han començat la seva tasca preservant la pintura més gran, una al·legoria a la Mare de Déu. Després, continuaran amb la reparació de la figura de Sant Antoni, per acabar amb la que representa l'arcàngel Gabriel acompanyat d'un pescador.

El pressupost global, destinat tant a aquesta restauració en particular com a la resta de les obres de rehabilitació de l'antic casal, puja a 45 milions de pessetes, segons explicà ahir el regidor de Cultura, Miquel Ferrer. Pel que fa a la reforma, Ferrer va comentar les dificultats a les quals ara s'enfronta l'Ajuntament d'Alcúdia per manca d'alumnes inscrits a l'escola taller. En aquest sentit, s'ha d'explicar que l'Administració esperava comptar amb vuit joves d'entre 16 i 23 anys per començar la restauració. No obstant això, ara per ara, només dues persones s'han adreçat a l'Inem per participar-hi. Fet que porta a Ferrer a dubtar que les obres de reforma de Can Fondo puguin complir amb els terminis prevists. L'escola taller havia d'iniciar el curs dilluns dia 2 d'octubre.

Massa feina

El regidor Miquel Ferrer, d'Unió Mallorquina, ahir es queixava, i fort, perquè ara resulta que no troben gent per a l'escola taller i no poden començar les obres. El pla Mirall i l'hostaleria han absorbit massa personal. Sembla que no hi ha ningú disponible. Cosa quasi impensable a la Península en la qual el nivell d'atur és força elevat a certes comunitats. Però, aquí, encara que t'ensenyin gratuïtament i et paguin el sou base, no hi ha més que dos joves interessats a aprendre. I això, que, com recordava el mateix Ferrer, es paga el sou mínim. De fet, l'Inem posa els alumnes, l'Ajuntament subministra els materials de l'obra i el CIM, per mitjà de Fodesma, s'encarrega de gestionar el projecte de reforma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.