algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Les Balears gaudiran de 67 vols més a la Península a partir de novembre

Granada, Valladolid, Saragossa, Oviedo i Sevilla estaran enllaçades a l'hivern

Un total de 67 vols més respecte a l'any passat faran que les Illes estiguin més ben comunicades amb la resta de l'Estat espanyol durant tot l'hivern.

A més d'augmentar la freqüència de vols entre Palma, Maó i Eivissa i les ciutats habituals, les tres companyies aèries que operen aquests serveis assoliran aquest hivern cinc noves destinacions: Granada, Valladolid, Saragossa, Oviedo i Sevilla. Durant els mesos de novembre, desembre i gener el nombre de vols entre els aeroports de les Illes i la Península pujarà fins als 503, devora els 436 de l'any passat a la mateixa època.

L'increment més espectacular es produeix en el nombre d'avions que sortiran des de Palma, que és un 19 per cent més que l'any passat. De Maó a la Península volaran un 12 per cent més d'avions i d'Eivissa un 5 per cent. Quant a les destinacions més habituals, l'augment més important es dóna en els vols cap a Barcelona, que enguany arribaran a 273, 45 més que l'hivern passat.

Les úniques ciutats que rebran menys avions procedents de Balears seran Alacant i València, tot i que la minva serà mínima.
El conseller d'Economia, Antoni Rami, va presentar ahir la nova programació de vols interinsulars per l'hivern 98/99, en la qual també es preveu un augment d'avions entre els tres aeroports de les Illes.

Vols Interinsulars

En total seran 18 vols diaris entre les Illes, quatre més que l'hivern passat. Es destaquen els quatre que haurà a la franja horària d'entre les 10 i les 12 del matí, que abans no es cobria.

Segons el conseller, «la por que teníem cap el fet que la privatització d'IBERIA comportàs la pèrdua d'aquests serveis interinsulars se superà amb la declaració de «servei públic» que Canàries i Balears aconseguiren. D'aquesta manera, les pujades de tarifes que les companyies aèrees necessitaven dur a terme per que aquests vols fossin rendibles es va compensar amb un increment de les subvencions per als residents a les Illes en els seus viatges. Rami justificà d'aquesta manera la nova programació per aquest hivern: «El balanç de la temporada passada és d'allò més positiu i aixó ha provocat que Ibèria, Air Europa i Spanair augmentassin l'oferta de vols. Això farà que les Illes estiguin més i millor comunicades que l'hivern passat». Quant a les franjes horàries a les quals es produiran els nous serveis Rami declarà que «s'ha fet un estudi de la demanda per tal d'adaptar els vols a les necessitats dels passatgers».

Terminal A Precisament, i en relació als vols interinsulars, el director de Son Sant Joan, Pedro Meaurio, va descartar recentment la possibilitat que l'antiga Terminal A de l'aeroport de Palma de Mallorca es faci servir a partir d'ara per rebre els avions procedents de Menorca i Eivissa, com així varen demanar diferents companyies aèries. Meaurio declarà que, tot i que encara no hi ha res confirmat, «la utilització d'aquesta terminal serà flexible».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.