cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

L'oposició demana al PP que presenti uns altres pressuposts

Els portaveus dels grups municipals es reuniren per desbloquejar les inversions

Els partits de l'oposició inquera (PSOE,PSM i Independents) han demanat al batle, Pere Rotger (PP), que presenti un nou projecte de pressuposts.

Aquesta petició és l'únic que es va treure en net de la reunió que varen mantenir ahir matí els portaveus de tots els grups municipals per tal de donar solució a la situació de bloqueig que pateixen les inversions municipals per al present any després del darrer ple.

D'aquesta manera l'equip de govern popular es veurà obligat a negociar l'aprovació dels nous comptes seguint les exigències fetes per l'oposició.

El regidor del PSM Bernat Amengual va recordar que el seu suport passava per «una important millora en la gestió dels recursos humans del consistori, que suposen el 40% dels pressuposts».

Amengual ha valorat de forma positiva la reunió convocada pel batle Rotger si bé també li ha recordat que aquest esforç de diàleg arriba amb un any de retard».

Encara que el PSOE se sumà a la proposta de demanar un nou projecte de pressuposts, la seva postura és del tot contrària a encetar cap gran inversió a només vuit mesos per a les eleccions.

El regidor Jaume Armengol creu que és necessari que el PP presenti un projecte polític global, si bé també afegí que aquest arribarà tard ja que s'hauria d'haver fet un pla d'inversions a principi de legislatura. Ara no podem deixar fermar de mans i peus el nou consistori que entri després de les eleccions».

Per la seva banda, Pere Rotger es va manifestar en un to molt optimista dient que existeix una voluntat de diàleg i que estudiarem la manera per impulsar totes les inversions.

Rotger va manifestar a DdB que, per tal de desbloquejar les inversions municipals, fins i tot, estava disposat fins i tot a introduir regidors de l'oposició a la comissió de govern o desfer-la i passar totes les qüestions per ple si era necessari, com així han demanat els socialistes. Tot i les converses s'ha descartat que es pugui arribar a un consens global entre totes les forces polítiques. Per aquest motiu ara el batle Rotger es reunirà per separat amb cada partit.

Avenços

Tot al contrari del que pot semblar, la reunió mantinguda ahir entre els portaveus va servir per aclarir moltes coses. En primer lloc que, tot i les demandes de l'oposició, a Pere Rotger li resultarà més fàcil treure a la primitiva que aprovar uns pressuposts enguany. En segon lloc es comprovà que el PP té problemes d'orella perquè a Rotger l'oposició li va repetir el que ja li va demanar quan presentà els primers pressuposts. En tercer lloc, assenyalam que tothom ja té el cap en les properes eleccions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.