cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

El nou hospital descongestionarà els equipaments sanitaris de la comarca

El director del centre de salut diu que es millorarà l'atenció al pacient

A Inca, la notícia de l'acord per fer l'hospital comarcal ahir encara era el tema del dia, i si la qüestió del cofinançament era criticada per alguns sectors polítics, per a la gent del carrer, l'opinió pública, no en feia referència.

El dèficit de serveis sanitaris públics a la comarca preocupa els ciutadans, per això «benvingut sigui l'hospital, sigui com sigui», era, en resum, el que deia la gent que no acaba d'entendre això de les distintes administracions públiques, Govern central, l'Autonòmic, el Consell, l'Ajuntament, però sí que sap qui paga tot això.

«Ens fan pagar imposts i més imposts, però si patim una malaltia greu o qualsevol altre accident, ens fan anar a Palma. Ja era ben hora que es decidissin a atendre les nostres necessitats, perquè Mallorca no només és Palma».

Fins al moment tant l'ambulatori com el centre de salut, les dues instal·lacions sanitàries de les quals disposa la ciutat, ja estaven duent a terme funcions quasi d'hospital.

Encara que al mapa sanitari només depenguin d'Inca els pobles de Mancor, Selva, Lloseta i Escorca, el servei d'urgències del centre de salut atén pacients de tota la comarca, des de Binissalem fins a Pollença o Muro, principalment pel que fa a accidents de caire laboral o de trànsit.

Aquesta realitat emperò canviarà de forma ostensible i per millorar, amb la construcció del nou hospital.
Així ho va indicar el director del centre de salut d'Inca, Kunibert Bauçà, que va realitzar, per a Diari de Balears, una anàlisi tècnica de les principals conseqüències que portarà a la comarca el nou centre hospitalari.

Així, el servei d'urgències que es presta al centre de salut es traslladarà al nou hospital. Bauçà creu que aquesta serà una de les grans millores que notarà el ciutadà.

El servei d'urgències atén en aquests moments una mitjana diària d'entre 45 i 50 persones al llarg de l'any. Aquesta xifra es duplica els caps de setmana. Emperò durant els mesos d'estiu s'han arribat a registrar puntes de fins a 180 persones.

Un altre punt on és notarà molt l'existència de l'hospital serà la reducció que experimentaran les llistes d'espera dels especialistes, ja que aquests metges, en lloc de fer feina a Inca alguns dies a la setmana, com així s'organitza ara, ho faran de forma continuada.

El trasllat del servei a l'hospital no significa necessàriament, segons el parer de Bauçà, que s'hagi de retallar o traslladar també part del personal que fa feina al centre de salut. D'aquesta manera hi haurà més metges per atendre la població.

Pel que fa a l'aspecte tècnic, la construcció de l'hospital permetrà que el centre de salut funcioni d'una manera molt més eficient. La possibilitat de poder fer diferents tipus de proves i disposar dels resultats en poc temps repercutirà en un diagnosi més ràpida i una millor atenció al pacient. A més, la millor dotació de mitjans de la que disposarà l'hospital permetrà realitzar intervencions quirúrgiques d'urgència que fins ara només es podien dur a terme a Palma.

D'aquesta manera fins i tot no serà necessari desviar la gent cap a l'hospital com es feia fins ara en molts de casos.
D'altra banda, Bauçà afirma que el tracte personal entre el pacient i el seu metge de capçalera en sortirà reforçat ja que el metge podrà comprovar l'evolució del malalt si el té ingressat a Inca en lloc de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.