algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

L'Ibasan diu que la depuradora d'Ariany no contamina els aqüífers

L'aigua i els llots es poden emprar per regar i adobar

L'Ibasan (Institut Balear de Sanejament) assegura que els residus que produeix la depuradora d'Ariany no són tòxics i que no suposen cap perill contaminant per als aqüífers i les terres de la zona, com han denunciat un grup de veïns.

Així ho va explicar a Diari de Balears el gerent de l'entitat, Gabriel de Juan, que va indicar que es fa un exhaustiu control analític de l'aigua i fins ara els resultats han estat correctes. A més, s'ha fet un estudi hidrogeològic que demostra que l'activitat de la depuradora no influeix en la qualitat de l'aigua.

De Juan diu que «les llacunes de la depuradora s'empren per fer el tractament terciari i que l'aigua que s'aboca es pot emprar fins i tot per al reg de determinats cultius». En aquest sentit, ha comentat que «es va adoptar aquest sistema per evitar precisament que es produïssin abocaments incontrolats i perillosos». També ha esmentat que els fangs que s'aboquen a la finca veïnada no contenen metalls pesants i que molts pagesos els demanen per emprar-los com a adob.

D'altra banda, De Juan afirma que la planta de compostatge que ara es vol construir permetrà millorar més la qualitat del fang per al seu posterior ús agrícola.

El gerent creu que les protestes dels veïns es deuen a un alarmisme injustificat i a una total manca d'informació. Amb tot s'ha mostrat obert a oferir totes les dades als afectats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.