algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

González Ortea afirma que les Balears «no han de témer la competència d'altres zones»

El missatge del conseller també fou secundat pel director general de Turespaña

El conseller de Turisme, José M. González Ortea, també animà ahir els empresaris balears a invertir a altres zones, com el nord d'Àfrica o el Carib, i assegurà que «no tenim per què tenir por de la competència». En la mateixa línia s'expressà el director general de Turespaña, Carlos Horno, durant la seva visita a Palma.

Tant un com l'altre evitaren referir-se a una «estratègia política», que en tot cas seria de caire comunitari i orientada a crear riquesa en espais com el del nord d'Àfrica per frenar les migracions, i se centraren en l'interès turístic.

En aquest sentit, González Ortea i Carlos Horno tenen clar que l'empresariat turístic balear té en aquestes àrees un bon camp d'expansió, on exportar el seu know how sense perjudici del futur turístic d'Espanya i l'Arxipèlag.

Al contrari, les grans expectatives de creixement dels fluxos turístics en l'àmbit mundial, d'un quatre per cent anual en els pròxims deu anys, fan que «n'hi hagi per a tots», tal com indicà Ortea. A més, Horno secundà la valoració del conseller assegurant que «ningú no pot competir amb ells», en referència al producte turístic que ofereix l'empresariat balear.

Aquesta fou, per tant, la resposta del conseller i del director general de Turespaña a la iniciativa de la Universitat de les Illes Balears (UIB) de contribuir a potenciar l'activitat turística a la zona del nord d'Àfrica en els propers anys oferint formació permanent, recursos humans i col·laboració a les empreses que vulguin invertir en aquells països.

Una iniciativa que, d'una banda, pot ajudar el desenvolupament d'aquesta zona de la Mediterrània i a la vegada permet descongestionar les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.