nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Explosió al Capuccino: el jove traslladat a la Fe es manté crític però estable i set ferits més continuen en centres de Palma

A primera hora d'ahir dues de les víctimes reberen l'alta

Francisco Córdoba Maldonado, de 21 anys, mantenia les constants vitals en tancar aquesta edició. El seu organisme lluitava en silenci contra les greus cremades i ferides que patí diumenge per culpa de la deflagració que es produí en el cafè Cappuccino del passeig marítim de Palma.

Com infomàrem, el jove roman ingressat en l'hospital la Fe de València, dotat amb equipament i personal especialitzat en grans cremats.
Segons explicà ahir el director territorial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, la víctima presenta lesions causades per les altes temperatures en el 90 o el 95 per cent del cos, i no el 80, con transcrivírem en un primer moment. A més a més, les cremades que presenta són de primer i de segon grau. El seu estat es fa encara més greu en tenir una fractura oberta de tíbia i peroné.

El seguiment li practiquen els professionals de rehabilitació i reanimació del centre assenyalat.
A banda d'això, ahir dos dels ferits que havien ingressat en centres de Palma reberen l'alta, mentre que set encara hi continuen interns.
Una parella del Regne Unit continua hospitalitzada en la clínica Femenias, són Leonard Tomkinson, que està greu, i Doreen Mackintos, menys greu.

Testimoni directe

Leonard i Doreen, de 74 i 78 anys, explicaren ahir el seu testimoni del desconcert de dos turistes que, quan anaven a prendre el berenar del matí, es veren immersos en el succés horrible.

En arribar al local, ell li va dir a ella que s'asseguessin a prop de la porta «perquè hi feia més ombra». Aquesta factor, en principi intranscendent, els va fer rebre amb més força l'ona expansiva. «Tot va ser molt ràpid "explicà ahir Doreen", de cop hi havia de tot pertot. Mai no havia experimentat res semblant».

Entre el pànic es perderen de vista. La dona temia per la vida del seu marit fins que sentí: «Doreen, som viu».
L'afectada corroborà que les ambulàncies arribaren amb celeritat i tot d'una els dugueren a la clínica. Allà, entre les coses que els hagueren de desincrustar de la pell, hi havia grans de cafè.

Ella era la segona vegada que venia a Mallorca, mentre que ell era el primer vitage que hi feia. A Doreen li sap greu que Leonard es quedi amb un record semblant de l'Illa.

Pel que fa a la resta de ferits, a l'hospital de Son Dureta roman ingressat Antonio Mateo Alcántara, que presenta la fractura d'una vèrtebra i una ferida en el rostre, encara que evoluciona de forma favorable.

Aquest home és resident a Salamanca i en patir la desgràcia estava passant un cap de setmana a Palma amb la seva dona, hostatjats a l'hotel Bellver.

En el mateix edifici rep suport mèdic Raúl Eulogio, de 19 anys, en estat greu però fora de perill. El jove feia quatre mesos que feia feina en el Cappuccino i és porter dels juvenils del Reial Mallorca, actualment cedit al Poblense.

Per ara l'han operat d'una fractura en la clavícula dreta, a més de presentar ferides a l'orella esquerra, amb esquinçaments en el pavelló i pèrdua de substància. Els metges li han reconstituït.

A més, se'l tracta per una luxació completa en el genoll. Es preveu haver-lo d'operar en el futur.
També a Son Dureta hi és Javier Olomo, nascut a Sevilla i també treballador de la cafeteria. Pateix una fractura oberta de fèmur amb pèrdua parcial de massa òssia de la cama dreta. Té una fractura en el peroné a l'alçada del turmell amb trencament de lligaments. Així mateix té danys en un peu, un genoll i en la cara. No es pateix per la seva vida.

Mentrestant, a la clínica Rotger, la seva plantilla atèn Juan José Pedrero, de 31 anys, afectat de diverses fractures.
En la Policlínica Miramar són atesos Nati Casasnovas, que es troba en estat greu, Montserrat Felipe, que pateix ferides lleus, i el ciutadà britànic James Kneiv, amb pronòstic reservat.

Suport institucional i privat

Les víctimes del Cappuccino estan rebent el suport tant d'entitats privades com públiques. D'una banda, hi ha les visites que els han fet diverses autoritats, amb prescripcions especials per als estrangers, per tal d'informar del fet als familiars a través dels consolats. Pel que fa al suport d'empreses privades, posam com exemple Dorren Makintson i Leonard Tompkins. L'hotel on s'allotjaven, el Costa Azul, ja els ha convidat a una pròxima estada, i la seva companyia aèria els regalarà el viatge de tornada a casa. De tota manera, esperen alguna compensació institucional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.